Samen vooruit kijken naar het voortgezet onderwijs!

Er staat een overleg op het programma over de voorlopige adviezen voor het voortgezet onderwijs. Dit is voor de huidige jaargroep 7 leerlingen en we doen dit met de verantwoordelijke coaches. We kijken in het overleg kritisch naar iedere leerling. Denk dan aan; welke resultaten behaalt de leerling, hoe wij hem/haar zien werken op school, hoe hij/zij met anderen omgaat, hoe hij/zij in zijn/haar vel zit. Welke talenten zien we bij de leerling? Hoe zit het op sociaal vlak? Is het kind leergierig, een doorzetter, een sociaal dier, een wat nonchalant type enzovoort. We kijken ook samen vooruit. Welk niveau past er bij de leerling? Waar gaat deze leerling gelukkig worden? Welke school zou er eventueel kunnen passen bij deze leerling?

We proberen een zo compleet mogelijk beeld te krijgen van iedere leerling! Dat doen we door ook informatie op te halen bij de andere vakspecialisten. We merken in de praktijk dat we  toch allemaal net iets anders een leerling beleven of een andere ervaring hebben binnen onze vakgebieden. Gaaf toch dat dit bij ons kan!

Over een paar weken worden de voorlopige adviezen gedeeld met de leerlingen en hun ouders. Daarna is er nog een heel schooljaar waarin we samen gaan kijken of we nog gaan schaven aan het advies. Want ja, kinderen blijven zich ontwikkelen en wij, wij blijven hen volgen, mét elkaar, omdat we samen school zijn!

Marenke Kroon, vakspecialist taal, coach stamgroep 678

Vragen of benieuwd naar meer praktijkverhalen? Stuur een bericht

Leave your comments

Comments

  • No comments found