Voor de wereld van morgen

Als enige school in Bunschoten-Spakenburg bieden wij een ander onderwijsconcept; 'gepersonaliseerd onderwijs’. Onze leerlingen leren nog steeds de wettelijk bepaalde lesstof en resultaten worden nog altijd regelmatig getoetst door middel van de bekende CITO toetsen. Maar, de manier waarop wordt geleerd is anders. Ieder kind leert op zijn eigen manier en in zijn eigen tempo. Gepersonaliseerd onderwijs sluit volledig aan op ons motto:

‘Je talent is wie je bent’

Dit motto drijft ons het beste uit ieder kind te halen. Op een manier die bij het kind past. Het sluit ook aan bij de invulling van Passend Onderwijs. Met deze vorm van onderwijs geven wij naast ons motto ook vorm aan Passend Onderwijs.

Onze school is een christelijke basisschool waarbij wij de volgende uitgangspunten hanteren:

  • Het ontwikkelen van kinderen naar hun persoonlijke mogelijkheden en talenten.
  • Het maximaal afstemmen van onderwijsbehoeften van alle kinderen.
  • Het vormen van de levensbeschouwelijke identiteit.
  • Het leren samenwerken, stimuleren van creativiteit, zelfredzaam maken van kinderen, zelfstandig werken en probleemoplossend vermogen ontwikkelen. 

 

Gezamenlijke missie van de vereniging

De missie van de "Vereniging voor christelijk onderwijs Bunschoten" waar wij onderdeel van uitmaken is:

“Wij ontwikkelen gezamenlijk talenten”

Deze slogan is gebaseerd op de gelijkenis van de talenten (Mattheüs 25 vers 14 – 30). Op de 5 scholen van de vereniging zijn we bezig om de talenten van de kinderen te ontwikkelen, met aandacht voor ieder individueel kind.